Panel diskusija "EU fondovi" izazvala veliki interes poduzetnika

petak, 24.11.2017. 11:27

KAŠTELA - Kako bi zainteresirane poduzetnike upoznali s novim natječajima iz sredstava EU fondova i iskustvima dosadašnjih korisnika, na prijedlog Ivana Gotovca, predsjednika UO Kaštela, Udruženje obrtnika Kaštela u suradnji s Poduzetničkim centrom Kaštela u Gradskoj vijećnici Grada Kaštela, održali su panel diskusiju pod nazivom „EU  fondovi“.

Tanja Rodin, voditeljica Poduzetničkog centra Kaštela i Šimun Mihanović, specijalist za pripreme i provedbu projekata te Ivica Katić, kaštelanski obrtnik, jedan od korisnika sredstava iz EU fondova, okupljenim poduzetnicima približili su osnovne elemente, od izvora sredstava, uloge i obveze Hrvatske do različitih mjera i programa s naglaskom na turizam, poljoprivredu i ostale gospodarske grane bliske području Kaštela, a koje se odnose na male i srednje poduzetnike.

Posebna tema bila je priprema dokumentacije, bodovanje, uvjeti i ostali segmenti pojedinih natječaja.

Osim o EU fondovima bilo je govora i o različitim mogućnostima financiranja preko poticaja, malih zajmova i kredita, a svaka tema bila je zanimljiva okupljenima pa pitanja, odgovora i savjeta nije nedostajalo.

Zbog velike zainteresiranosti kaštelanskih poduzetnika za ove teme, najavljeno je održavanje sličnih panela s naglaskom na samu pripremu projekata za EU natječaje kroz praktične primjere iz prakse.

Također, svim zainteresiranim obrtnicima zaposlenici Poduzetničkog centra Kaštela stoje na raspolaganju za informacije, izrade projekata i povlačenje sredstava iz  EU fondova.