Organizirano druženje umirovljenika obrtnika

utorak, 19.12.2017. 15:23

ZADAR - Udruženje obrtnika Zadar je u četvrtak, 14. prosinca, povodom proslave Božića i nadolazećih blagdana, organiziralo tradicionalno druženje i ručak za umirovljene obrtnike, osnivače Udruženja obrtnika Zadar, kao i nekadašnje aktivne članove tijela Udruženja.

Predsjednik Udruženja Mladen Malta na početku druženja poželio je dobrodošlicu te pozvao prisutne da minutom šutnje odaju  počast svim preminulim obrtnicima, a posebno nedavno preminulom Željku Lordaniću, nekadašnjem predsjedniku Udruženja obrtnika Zadar u mandatima 1977-1979 i 1984-1986. Svima zajedno im je upućena zahvala na njihovom nekadašnjem doprinosu razvoju obrtništva i obrtničkih institucija. 

DSC00398

Ovom prigodom Stjepan Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, u ime Hrvatske obrtničke komore uručio je Povelje HOK-a umirovljenim članovima Udruženja obrtnika Zadar, Danijelu Telesmaniću i Mati Petriću, za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva i aktivnosti u zastupanju interesa obrtnika.

Među prisutnim obrtnicima bili su nekadašnji osnivači Udruženja, aktivni članovi tijela kao i određeni broj nedavno umirovljenih obrtnika. Nekadašnji obrtnici su istaknuli kako je u samim počecima obrtništva bilo izuzetno teško biti obrtnik jer isti u društvu nisu uživali potporu, no isto tako nije ni danas obrtnicima lako uslijed prevelike regulacije poslovanja, poreznog preopterećenja i velikog broja konkurenata na otvorenom tržištu.

Na ovom sada već tradicionalnom druženju, prisutni su razmijenili iskustva i uspomene iz razdoblja njihovog obrtničkog rada. Obzirom na odaziv i zadovoljstvo druženja, potvrđena je potreba za nastavkom organiziranja ovakvih susreta. Druženje je ujedno bilo prilika da se nekadašnji članovi informiraju o trenutnom stanju u obrtništvu i drugim aktualnostima u Udruženju obrtnika Zadar.