Okusi i mirisi 17. Gastro Turopolja

ponedjeljak, 15.10.2018. 14:12

VELIKA GORICA - 17. Gastro Turopolja  najprepoznatljivija gastronomska manifestacija Zagrebačke županije, u organizaciji  Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice, održana je 14. listopada.

Gastro izložba i Nedjeljnji turopoljski ručak na otvorenom i ove su godine privukli više tisuća posjetitelja, koji su uživali u vrhunskim delicijama koje su pripremili majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata: Ugostiteljski obrt GROF,Restoran MON AMI,Bistro BABRIGA,Bistro KAKTUS, MEMY obrt za proizvodnju, ugostiteljstvo i trgovinu, ETNO UDRUGA TUROPOLJSKA POSAVINA, Pekara MARTINAJ,Srednja strukovna škola Velika Gorica- strukovno područje ugostiteljstvo i turizam,Lovačko društvo SRNA.

Uz specijalitete velikogoričkih ugostitelja, posjetitelji su uživali u morskim delicijama ugostitelja Udruženja obrtnika Korčula – Lastovo, dugogodišnjih prijatelja velikogoričkog Udruženja s kojima ih veže Povelja prijateljstva. Također i ove godine se mogla kušati domaća turopoljska kotlovina koju su pripremale brojne ekipe i vatrogasna društva s učenicima Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Nakon ručka posjetitelji su uživali u ponudi vrhunskih vina velikogoričkih podruma, kao i vinima  gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije. U ponudi su se našla vina Udruge vinogradara i vinara GROZD Velika Gorica, Vina Kos – Jurišić, vinaiz Korčule, Društva vinogradnikov SREMIČ te Vina KODELA i Vina KRANJC iz Slovenije.

1

Uz bogatu eno-gastronomsku ponudu, na manifestaciji su sudjelovali velikogorički obrtnici predstavivši turopoljske suvenire i proizvode, kao i brojni OPG-ovi i udruge. Održani su Gorički dani meda Pčelarske udruge „Turopolje“, a Dječji vrtić Ciciban i ove godine je nastavio projekt „Mali poduzetnik“ koji je osmišljen kako bi se najmlađi uključili u stvaranje pozitivne  poduzetničke klime i promocije obrtničkih zanimanja.

Organizatori manifestacije zahvalili su na podršci Gradu Velika Gorica i sponzorima manifestacije: Zagrebačkoj županiji i Zagrebačkoj banci. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec naglasio je kako je Gastro Turopolja jedna od najznačajnijih gastro manifestacija u Hrvatskoj te je pozdravio sve velikogoričke obrtnike koji su sudjelovali na Gastru i čestitao im na vrhunskoj promociji obrtništva turopoljskog kraja.  Predsjednik Udruženja obrtnika Zagreb i podpredsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar također je čestitao velikogoričkim obrtnicima ugostiteljima na uspješnih sedamnaest godina predstavljanja obrtništva kroz Gastro Turopolja.

Predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vladimir Birek, podpredsjednik Dražen Šimičić i predsjednik Ceha ugostitelja velikogoričkog Udruženja Boris Mužek, istaknuli su kako će i slijedeće godine organizacijski i još većim obogaćivanjem ponude gastronomskih specijaliteta manifestacijom Gastro Turopolja nastaviti sa promocijom ugostiteljstva i obrtništva Velike Gorice.