OK Split na "Adriatic Design Expo"

petak, 24.11.2017. 12:55

SPLIT - Od 22. do 25. studenog u splitskoj Spaladium Areni, po prvi put se održava Međunarodni sajam namještaja, rasvjete i dizajna Adriatic design expo – Namještaj & Više. 

IMG_20171123_174100

Na sajmu nastupa oko 540 izlagača iz 12 europskih zemalja, a okuplja najpoznatija imena iz područja produkt dizajna, unutarnjeg uređenja i arhitekture.

Proizvodnja namještaja djelatnost je koja s preradom drva i šumarstvom stvara lanac dodane vrijednosti, a ti proizvodi imaju značajnu ulogu u razvoju našeg gospodarstva. Budući da je grad Split ove godine postao i “Šampion turizma” te da sve veći broj ljudi preuređuje svoje objekte kako bi bili u funkciji turizma, ovaj sajam je važan za pronalaženje najboljih i najpogodnijih rješenja u opremanju apartmana i objekata, a ima sve uvjete da postane događaj s kontinuitetom.

Obrtnička komora Split  prepoznala je potencijal novog sajma te ga je podržala svojim sudjelovanjem. Financiranjem je omogućila obrtu “Stolarija AJDUCI” iz Sinja, koji se bavi proizvodnjom namještaja, da na ovako prestižnom mjestu, uz bok najboljima predstavi svoje proizvode.  Na štandu Obrtničke komore Split, učenici Obrtno-tehničkoj školi iz Splita na licu mjesta prezentirali su izradu uporabnih predmeta od drva, što je posebno oduševilo mnogobrojne posjetitelje sajma.