OK Primorsko - goranske županije partner u EU projektu "INVA"

srijeda, 30.01.2008. 8:19

RIJEKA - Obrtnička komora Primorsko-goranske županije uključila se kao partner u realizaciju projekta “INVA”, koji će biti sufinanciran iz sredstava Programa EU za Hrvatsku PHARE 2005.

Cilj projekta je uvođenje modela neformalnog obrazovanja sa svrhom povećanja zapošljavanja osoba s invaliditetom u administrativnim, tehničkim i uslužnim zanimanjima. Provedbom projekta educirati će se potencijalne poslodavce o potrebama i sposobnostima osoba s invaliditetom, te razviti osjetljivost prema njima.
Vrlo je značajnan ekement projekta i novo zapošljavanje četiri osobe, od čega su dvije osobe s invaliditetom. Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija “Porin” iz Rijeke, a partneri su pored OK PGŽ, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Rijeka.
Ukupna vrijednost projekta, čija je realizacija već započela, je 106.114,91 EUR. 80 posto budžeta osigurano je iz fonda EU, temeljem programa PHARE 2005, “Active Employment Measures for Groups Threatened by Social Exclusion”, a 100.000,00 kuna osigurano je iz proračuna Primorsko-goranske županije.