OK Koprivničko-križevačke županije prijavila dva važna projekta

petak, 28.07.2017. 11:08

KOPRIVNICA - Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kandidirala je projektni prijedlog pod nazivom „ŽELIM BITI MAJSTOR“ na natječaj Lokalne inicijative za zapošljavanje - Faza III. Obrtnička komora nositelj je projekta čije će ukupna vrijednost biti 705.600,08 kn, a partneri su Obrtničko učilište POUKA, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Obrtnička škola Koprivnica, Strukovna škola Đurđevac i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

Projekt 1. Želim biti majstor

Cilj ovog projekta je poboljšati učinkovitost provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije, povećanjem motivacije nezaposlenih osoba i učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna obrtnička zanimanja te povećanjem interesa za cjeloživotnim učenjem. Ciljna skupina projekta su nezaposlene osobe, učenici završnih razreda osnovnih škola i učenici strukovnih škola. Projektne aktivnosti bit će usmjerene uglavnom na promociju obrtničkih zanimanja i cjeloživotnog učenja među navedenim ciljnim skupinama čime se želi utjecati na povećanje njihove zapošljivosti. 

„PORA“ razvojna agencija Podravine i Prigorja zajedno s partnerima od kojih je jedan i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, pripremila je i kandidirala projekt pod nazivom „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ ukupne vrijednosti 2.018.639,13 kn na natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Projektni partneri uključeni u projekt PARTNERSTVO ZA SVE 2 su Koprivničko-križevačka županija, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Križevci, Koprivnički poduzetnik d.o.o. i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica. Provedba projekta trajat će 30 mjeseci.

 

Cilj Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije  je djelovanje u smjeru jačanja ljudskih resursa i njihove konkurentnosti na tržištu rada uz kvalitetno korištenje dostupnih bespovratnih EU sredstava. Projektom PARTNERSTVO ZA SVE 2 osigurat će se financijska sredstva za zapošljavanje novih osoba za funkcioniranje LPZ-a KKŽ i to na poslovima Voditelja projekta odnosno Voditelja LPZ-a KKŽ te poslovima Voditelja Kluba za zapošljavanje koji će se također osnovati u okviru jedne od projektnih aktivnosti. Osim novog zapošljavanja predviđen je i niz edukacija za članove LPZ-a KKŽ, kao i nezaposlene osobe s područja KKŽ. Jedan dio projektnih aktivnosti usmjeren je i na mlade poduzetnike koji će u okviru projekta dobiti mogućnost realizacije svoje projektne ideje kroz uključivanje u novoosnovani klub za zapošljavanje te bespovratnu financijsku potporu za pokretanje poslovanja. Jedan dio bespovratnih sredstava predviđenih projektom bit će namijenjen poboljšanju prostornih uvjeta rada LPZ-a KKŽ koje obuhvaća uređenje dvorane i ugradnju stubišne rampe za pristup osobama s invaliditetom.