Održano Državno natjecanje učenika i učenica frizera

srijeda, 05.04.2017. 13:43

VINKOVCI - Frizeri Srednje strukovne škole Vinkovci unazad 10 godina su u samom vrhu na državnim natjecanjima, a u posljednjih 5 godina i među tri najbolje škole na natjecanju, za što su zaslužne mentorice Branka Dučmelić, Josipa Bobovec i Marijana Matošević, uz neizostavnu podršku ravnateljice Marije Sunđi.

DSCF7370

Tako je 2. i 3. travnja u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovcima održano Državno natjecanje učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske 2017., disciplina: frizer.

Svečano otvorenje natjecanja bilo je 2. travnja, dok je samo natjecanje održano dan kasnije. Hol škole pretvoren je u veliki frizerski salon, u kojem su svoje znanje i umijeće pokazali najbolji učenici frizeri iz gotovo cijele Hrvatske.

Učenici su se natjecali u kategorijama oblikovanja dnevne i večernje ženske frizure,  odnosno muške dnevne frizure i klasičnog šišanja i kreiranja frizure.

Srednja strukovna škola osvojila je tri medalje: Jelena Čolak osvojila je 2. mjesto u izradi ženske frizure, dok su Laura Maslač i Matea Vorgić osvojile 1. i 2. mjesto u izradi muških frizura.