Održani izbori u Udruženju

ponedjeljak, 11.06.2018. 11:26

DONJA STUBICA - 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine, održana je 7. lipnja.

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 23 člana: Davor Lisak, Stjepan Šagud, Nenad Žukina, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Zvjezdana Dekan, Matija Buhin-Fišter, Darko Grden, Željko Novak, Stanko Čičko, Dubravko Koščević, Branko Krsnik, Marko Horvatek, Marija Jagečić, Sandra Haban, Daša Farkaš, Renata Stepan, Jasna Bogović Pavlina, Nedjeljko Kucelj, Mladen Pozaić, Zdravko Košec, Sanja Lež i Renata Šimunec.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Nenad Kučiš, vlasnik obrta Kamen „Kučiš“ trgovina i usluge. Obrt je osnovao 2003. godine. Na početku, sjedište obrta bilo je u Brestovcu Orehovečkom, a 2009., nakon izgrađenog poslovnog objekta, seli u Oroslavje. Bavi se preradom i obradom kamena: izradom stepenica, zidnih i podnih obloga, prozorskih klupica i nadgrobnih spomenika te prodajom toplinskih sistema za fasade.
Aktivan je član u tijelima Udruženja kao član Skupštine od 2010.-2018. godine, Upravnog odbora od 2011.-2014. te je bio predsjednik Udruženja u proteklom mandatu. Bio je član Ceha graditeljstva OKKZŽ od 2010.-2014., predsjednik Odbora za gospodarstvo OKKZŽ od 2014.-2018., član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ od 2015.-2018. te član Skupštine HOK-e od 2015.-2018. godine.

Osim predsjednika izabrana su i druga tijela Udruženja. Na dužnosti potpredsjednika izabrani su Sanja Lež i Zdravko Košec.
Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Davor Lisak, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Darko Grden, Stanko Čičko, Renata Stepan, Zdravko Košec, Sanja Lež te člana po prijedlogu predsjednika Dubravka Koščevića.

Nadzorni odbor ima tri člana. Prihvaćen je prijedlog 1/3 članova Skupštine te su za članove Nadzornog odbora imenovani: Đurđa Drempetić, Davorka Pavlović i Daniel Ivanić.
Na kraju izabrano je pet predstavnika Udruženja u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Nenad Kučiš, Sanja Lež, Renata Stepan, Stanko Čičko i Zdravko Košec.

Novoizabrani predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio je svima na ponovno ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja te potiču bolji rad Cehova Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Nenadu Kučišu na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te pohvalio smjernice u budućem radu Udruženja.