Održani Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije

petak, 12.04.2019. 13:16

ŠIBENIK - U sklopu projekta Taste Šibenik-Knin County, 08. travnja održani su Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije 2019. godine, koji su okupili pedesetak ugostitelja, vinara i uljara. Uz županiju, suorganizator manifestacije bila je i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Predsjednik županijske Obrtničke komore Joso Smolić skupu je prezentirao idejni projekt koji županijska komora namjerava pokrenuti vezano uz dodjeljivanje lokalne eno-gastro oznake onim ugostiteljima koji svoje jelovnike budu temeljili na svježim lokalnim namirnicama pribavljenim od domaćih poljoprivrednih proizvođača.

„Projekt lokalne eno-gastro oznake kojeg mi u Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije pokrećemo doprinos je naših zajedničkih napora u razvoju gastronomskog turizma u Hrvatskoj i put prema našoj zajedničkoj težnji - Hrvatska 365, jer stvaranje gastronomskih oaza u Hrvatskoj je način privlačenja gostiju izvan sezone“ - kazao je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić.

U sklopu manifestacije održan je i okrugli stol imena „Razvoj destinacije kroz gastro-enološke proizvode“.