Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

srijeda, 10.04.2019. 10:46

ZLATAR - I ove godine, Udruženje obrtnika Zlatar organiziralo je tradicionalnu 11. po redu Obrtničku večer, koja je uz osvrt na aktivnosti koje su obilježile proteklo razdoblje, bila i prilika za neobavezno druženje.

Pozdravnom riječju, prisutnima se obratio predsjednik Udruženja Darko Varga te se osvrnuo na rad u proteklom razdoblju. Spomenuo je i da su prošle godine provedeni izbori za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Nazočne je pozdravila te poželjela dobrodošlicu i gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan-Pentek. Gradonačelnica je napomenula da je ove godine, po prvi put, Grad Zlatar osigurao sredstva za pomoć obrtnicima i poduzetnicima te najavila skoro raspisivanje natječaja. Također, zahvalila je obrtnicima na njihovom doprinosu, a dobitnicima Priznanja čestitala na uspjehu.

U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prisutnima se obratio potpredsjednik Dragutin Ulama, pozdravio prisutne u ime predsjednika Komore Davora Pleška te čestitao dobitnicima priznanja.

Obrtničkoj večeri prisustvovao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te istaknuo da je ovo Udruženje drugo po rastu broja obrtnika u županiji u protekloj godini. Osvrnuo se na nedostatak radne snage te napomenuo da je završeno predstavljanje srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama u kojoj su sudjelovali Županija, Zavod za zapošljavanje, Obrtnička i Gospodarska komora te srednje škole naše županije, a naglasak je stavljen na deficitarna zanimanja za koje će učenici kod upisa automatski dobiti stipendiju.

Popis dobitnika priznanja možete pronaći u prilogu.