Održana "9. Obrtnička noć"

utorak, 06.03.2018. 13:09

PREGRADA - „9. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić i 40. godišnjica osnivanja Udruženja obrtnika, svečano su obilježene 3. ožujka, u restoranu „AS“ u Pregradi.

„9. Obrtničkoj noći“ nazočilo je 170 osoba, a svečanosti su se odazvali i: saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,  državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić,  potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša te predstavnici komorskog sustava. 

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio predsjednik Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli i Desinić Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj,  potpredsjednik HOK-a i predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško,  glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić,  državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Povodom obilježavanja 40.-e godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika u Pregradi, Upravni odbor Udruženja obrtnika, u znak zahvalnosti, donio je odluku  o dodjeli priznanja obrtnicima – članovima inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja obrtnika 1978. godine, kao i svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja u prethodnim mandatima.

Priznanja su primili:

Dragutin Gorupić, prvi predsjednik Udruženja 

Zvonko Kantoci, prvi tajnik Udruženja

Mijo Večerić,Mirko Horvat i Dragutin Ilijaš – članovi inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja

Za poseban doprinos u organizaciji rada Udruženja obrtnika i promicanje obrtništva priznanja su primili i svi dosadašnji predsjednici Udruženja: Ivan Špiljak, Ivo Nauković, Milan Burić i Vlado Večerić.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20, 25, 30 i 35  godina rada u obrtu, kao i obrtima u nasljeđu. Komora ova priznanja dodjeljuje od 2009. godine.

Za 20 godina: Boris Gajšak, Zlatko Leskovar, Bojan Podhraški, Bojan Kic, Lidija Božiček, Davorka Večerić, Alojz Lupinski, Jože Škrabl, Zdravko Bračun i Velimir Koprivnjak.

Za 25 godina: Vesna Kramarić, Mladen Rebić, Franjo Lugarić, Sonja Špoljar, Sonja Hajdinjak,  Ivica Juričan, Marjan Bračun, Marijan Večerić, Slavko Glas, Zoran Bušac i Branimir Grofelnik.

Za 30 godina: Damir Lovrenčić, Zlatko Juriško, Ivan Horvat, Dario Škrabl, Dragutin Ogrizek i Darko Zagvozda

Za 35 godina: Nedžbi Ismaili.

55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu: Stanislav Večerić.

I  ove godine „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su umirovljeni obrtnici, pa su se tako pozivu odazvali: Ivan Krog, Branko Petcin, Josip Pildek, Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić.

Slavljeničku tortu za 40. rođendan Udruženja, poklon predsjednika Udruženja, Josipa Grofelnika, razrezala je najmlađa obrtnica udruženja, Valentina Kučiš, vl. obrta za uljepšavanje „MAKE UP ART“, koja je u kratkom roku svog aktivnog rada sudjelovala  na mnogim značajnim međunarodnim i državnim natjecanjima te postigla rezultate na zavidnoj razini i time stekla mogućnost sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu, a tamo je osvojila 6. mjesto u konkurenciji od ukupno 12 natjecatelja.

Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su članovi Dramske sekcije Kulturno umjetničkog društva Pregrada koji su izveli kratku humorističnu predstavu „U laboratoriju“.

Za glazbeni dio programa zaslužan je bio  sastav „Optimisti zagorja“.