Održana 5. Večer obrtnika i obilježena 70. godina osnivanja Udruženja obrtnika

utorak, 12.03.2019. 13:42

STUBIČKE TOPLICE - U subotu 9. ožujka, u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je 5. Večer obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Svečanosti su, uz aktivne i umirovljene članove, prisustvovali i uvaženi gosti. Pozdravnu riječ prisutnima je uputio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš i zahvalio se na vrlo velikom odazivu članova. Naglasio je kako Udruženje ove godine obilježava 70. godišnjicu rada. Skrenuo je pažnju na razne aktivnosti koje je Udruženje provodilo tijekom prošle godine te istaknuo zadovoljstvo aktivnim uključivanjem mladih članova u rad Udruženja.

Ispred Hrvatske obrtničke komore i u svoje osobno ime, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec pozdravio je sve prisutne. U svom govoru se dotaknuo eksperimentalnog modela dualnog obrazovanja i već postojećeg jedinstvenog modela obrazovanja koje se provodi u pojedinim obrtničkim školama te povezivanja obrazovnih procesa s realnim potrebama tržišta rada. Kao dobru pomoć obrtnicima naveo je natječaje koje raspisuje Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta pomoću kojih se može aplicirati za naknade mentorima i učenicima u deficitarnim zanimanjima. Čestitao je svim dobitnicima priznanja za dugogodišnji rad te poželio uspjeh u nadolazećem razdoblju.

Povodom 70. godišnjice osnivanja, Dragutin Ranogajec je u ime Hrvatske obrtničke komore uručio Povelju Udruženju obrtnika Stubica.

Župan Željko Kolar je također čestitao dobitnicima priznanja na dugogodišnjem uspješnom radu te istaknuo izvrsne rezultate obrtnika u prošloj godini. Skrenuo je pažnju na vrlo dobru suradnju županije s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije te na započetu prezentaciju srednjoškolskih programa po osnovnim školama i stipendiranje učenika koji se odluče za upis programa za deficitarna zanimanja. Naglasio je da županija sudjeluje u opremanju praktikuma srednjih škola u svrhu unapređenja obrazovanja učenika obrtničkih zanimanja te istaknuo važnost dobre međusobne komunikacije škola, županije i mentora obrtnika.

U prilogu možete pronaći dobitnike svih priznanja.