Održana 5. Međunarodna konferencija o sajmovanju

četvrtak, 07.06.2018. 11:50

VIROVITICA - Nakon Zagreba i Opatije, Virovitica je treći grad Hrvatske koji je bio domaćin Global Exhibitons Day – Međunarodnoj konferenciji o sajmovanju, koja se u organizaciji časopisa „Suvremena trgovina“, Hrvatske gospodarske komore, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice 6. lipnja organizirala po peti put.

Tema ovogodišnje Konferencije bila je „Sajmovi u funkciji regionalnog i ukupnog gospodarskog razvoja“, a pokrovitelji su bili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo poljoprivrede i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora. Nakon uvodnih pozdrava Srećka Sertića, glavnog urednika „Suvremene trgovine“, Ivice Kirina, gradonačelnika Virovitice, Josipa Zahera, potpredsjednika HGK za turizam, trgovinu i financije i Igora Androvića, virovitičko-podravskog župana, Konferenciju je otvorio Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

GED 3

U radnom dijelu najprije su izlaganja imali Ante Gavranović (Tri dimenzije sajmovanja), prof.dr. Zvonko Pavlek (Najnoviji trendovi u svjetskoj sajamskoj industriji), prof.dr. Nikola Knego (Promjene u očekivanjima izlagača i posjetitelja), Davor Okičić (Posebna uloga i značenje regionalnih sajmova) i Milan Vanđura (23 godine sajma Viroexpo u funkciji regionalnog razvoja), a zatim je održana panel rasprava na temu „Kakve koristi ima gospodarstvo od nastupa na sajmovima?“. Moderator je bio novinar i kolumnist Ante Gavranović, a svoja mišljenja i iskustva iznijeli su Renata Godek, direktorica marketinga u tvrtki Končar d.d., Zoran Ušurić, pomoćnik direktorice Zagrebačkog velesajma, Robert Gervary, voditelj sajma Gazdanapok iz Szentlorinca (Mađarska), Nihad Šušnjar, direktor sajma Ekobis iz Bihaća (BIH), Aziz Čačković-savjetnik u sajmu List iz Lukavca (BIH), Predrag Stankov, direktor sajma ZRBiznet iz Zrenjanina (Srbija), Robert Otorepec, izvršni direktor sajma MOS iz Celja (Slovenija), Josip Grilec, predsjednik OO sajma Zagorski gospodarski zbor iz Krapine, Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma, Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma i Bojan Mijok, direktor sajma Viroexpo. U radu Konferencije u ime obrtničkog komorskog sustava sudjelovali su Ivan Šantić, član Skupštine i Ceha trgovine HOK-a i Božidar Jeremić, tajnik OK Virovitičko-podravske županije.