Održan tradicionalni Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova

ponedjeljak, 21.01.2019. 13:16

MURSKO SREDIŠĆE - Grad Mursko Središće i ove je godine organizirao tradicionalni Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova sa svog područja.

Ovdje djeluje 135 poduzeća, 105 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i 74 obrta, a zaposleno je 2000 ljudi.

Gradonačelnik Dražen Srpak posebno je ponosan što vlasnici poslovnih subjekata korištenjem različitih mjera i aktivnosti svakodnevno ulažu u svoje poboljšanje i napredak. Tome pridonosi  i sam Grad Mursko Središće koji poduzetnike koji ulažu i grade hale na području grada u investicijama koje su više od 3 milijuna kuna u cijelosti oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa.

Na susretu su osim brojnih gospodarstvenika bili i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, predsjednik HGK – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić i predsjednik Udruženja obrtnika Međimurske županije Milenko Benjak.

Poduzetnike, gospodarstvenike, obrtnike i OPG-ove su kroz prezentacije o mjerama i mogućnostima financiranja projekata i programa pobliže upoznali predstavnici HAMAG BICRO-a, a govorilo se o mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanja, o priprema i provedbi projekata iz područja gospodarstva te pridobivanju sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.