Održan sastanak „Trenutna problematika u morskom ribarstvu“

petak, 22.09.2017. 8:53

SPLIT - U utorak, 19. rujna, u prostorijama Obrtničke komore Split, koja je ujedno bila i organizator, održao se zajednički sastanak ribara iz četiri priobalne županije i to: Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko–neretvanske s predstavnicima iz Ministarstva poljoprivrede - Uprave za ribarstvo te ostalih institucija.

Na sastanku je između ostalih, bio prisutan pomoćnik ministra poljoprivrede  Ante Mišura, inspektor za ribarstvo Mario Rogošić, zatim ravnatelj Instituta za oceanografiju i ribarstvo Nedo Vrgoč, predsjednik Ceha za morsko ribarstvo HOK-a  Mato Oberan i kao domaćin, predsjednik Ceha za morsko ribarstvo POK-a Split Antonio Šunjić.

split 2

Tema održanog sastanka je bila: „Trenutna problematika u morskom ribarstvu“.

S obzirom da je tema za ribare izuzetno aktualna i interesantna, a i zbog skorog održavanja Susreta ribara u Rapcu, skup je bio izuzetno posjećen od strane ribara kojih je bilo stotinjak.

Oni su pokazali veliko zanimanje za probleme po pojedinim ribolovnim alatima kao što su: koćarenje, mali ribolov, izlov školjaka, plivarice i slično. Imali su priliku direktno postavljati pitanja nadležnim osobama iz institucija te se pokazalo da je organizacija ovakvih sastanaka izuzetno potrebna i korisna za obje strane.

Zaključak sastanka je bio da će se većina zahtjeva i primjedbi koje su ribari iznijeli rješavati u skorim donošenjima pravilnika po različitim ribolovnim alatima od strane Ministarstva poljoprivrede.