Održan sastanak o auto taksi prijevozu

ponedjeljak, 19.03.2018. 8:56

KAŠTELA - Temeljem zaključka Sekcije auto taksi prijevoznika Udruženje obrtnika Kaštela i Grad kaštela 12. ožujka 2018. godine, u cilju što boljeg organiziranja i zakonski ispravnog obavljanja autotaksi prijevoza, održali su sastanak na kojem su sudjelovali:

  • zamjenik gradonačelnika Grada Kaštela, g. Grgica Benutić
  • predstavnik Zračne luke Split
  • predstavnik Postaje aerodromske policije Zračne Luke Split
  • predstavnici Policijske postaje Kaštela i Trogir
  • predstavnik Ministarstva financija-Carinska uprava-Područni ured Split
  • predstavnik PP Split- Odjel za sigurnost prometa SDŽ
  • predstavnik Ministarstva prometa, Inspekcija za sigurnost cestovnog prometa
  • Ivan Gotovac, predsjednik Udruženja obrtnika Kaštela i
  • predstavnici Ceha prijevoznika, auto taksi prijevoznici Udruženja obrtnika Kaštela.

Povećani broj  auto taksi prijevoznika (s 43 na 83 auto taksi prijevoznika) sa važećom Dozvolom Grada kaštela o obavljanju autotaksi prijevoza, organiziranje prijevoza u Zračnoj luci Split, označeni parking prostor, najava izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, rad na crno, inspekcijski nadzor, prekršajne odredbe teme su o kojima se raspravljano za vrijeme sastanka.

Nakon višesatnog uspješnog  sastanka, a sve u cilju poboljšanja obavljanja auto taksi prijevoza, donesen je zaključak da će služba Postaje aerodromske policije u Zračnoj luci Split u okviru svog djelokruga postupanja pružiti punu podršku realizaciji navedenih problema te osigurati dovoljan broj službenika radi pružanja podrške Carinskoj upravi u izvršenju zadataka.

Carinska uprava osigurat će maksimalni broj službenika za postupanje po predmetnim problemima, kao i mobilne jedinice u okviru svog djelokruga postupanja, a od inspektorata za sigurnost cestovnog prometa zatražit će se pojačani nadzor, posebno za vrijeme turističke sezone.

Za daljnji postupak  o načinu provođenja dogovorenih mjera  19. ožujka 2018. godine zakazan je sastanak koji će se održati u prostorijama Carinske uprave Područni ured Split. Sastanku će prisustvovati, osim načelnika Carinske uprave-Područni ured Split, načelnik Postaje aerodromske policije u Zračnoj luci Split,  inspektor za sigurnost cestovnog  prometa, predsjednik UO Kaštela te predstavnici autotaksi prijevoznika Kaštela.