Održan Poslovni uzlet

ponedjeljak, 23.10.2017. 10:46

ZLATAR BISTRICA - Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica održan je u četvrtak, 19. listopada, u prostoru Doma kulture u Zlatar Bistrici.

Župan Željko Kolar pozdravio je sudionike Poslovnog uzleta u Zlatar Bistrici i sudjelovao na panel diskusiji Kako razvijati malo i srednje poduzetništvo u Zlatar Bistrici. Župan Kolar se prije same panel diskusije osvrnuo na stanje gospodarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji  „Naše je gospodarstvo u 2016. godini prešlo 11 milijardi kuna ukupnog prihoda, što je bio rast od 9,8%, dobit gospodarstvenika rasla je gotovo 43%, pokrivenost uvoza izvozom je više od 170%, raste nam broj zaposlenih te smo prošle godine otvorili 1.188 novih radnih mjesta, a ove godine u prvih šest mjesecu njih 706“ – istaknuo je župan Kolar te naglasio kako se i u 2017. godini nastavljaju dobri pokazatelji u gospodarstvu za što su najzaslužniji gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici, a nakon toga mjere Vlade RH, Krapinsko-zagorske županije u suradnji s obrtničkom i gospodarskom komorom te našim općinama i gradovima. „Razvojem komunalne infrastrukture i s odnosom prema svakom investitoru doveli smo se do situacije da je Krapinsko-zagorska županija destinacija poželjna za investicije“ – istaknuo je župan Kolar te naglasio kako Krapinsko-zagorska županija od samih početaka podržava projekt Poslovni uzlet. „Smatramo kako je dobro da naši obrtnici i poduzetnici mogu iz prve ruke dobiti informaciji o aktualnostima na razini njihovog matičnog ministarstva – koje su mjere na raspolaganju, koji se natječaju pripremaju ili su u tijeku i kakvi su uvjeti prijave. Također je važno pokazati i pozitivne primjera poduzetnika i obrtnika koji su već u prijašnjim mjerama povukli sredstva i ušli u investicije, da njihovi kolege čuju s kojim su se izazovima susretali i kako su ih uspjeli svladati te da se pokaže kako se u Hrvatskoj može dobro poslovati, napraviti dobre projekte, povući europska sredstva, zapošljavati  i ulagati u nove tehnologije“  - rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Načelnik Općine Zlatar Bistrice Žarko Miholić je u pozdravnom govoru istaknuo kako se u Zlatar Bistrici u samo nekoliko godina otvorilo više radnih mjesta nego što ima radno sposobnog stanovništva. „U posljednjih 5 godina gotovo dva naša proračuna uložili smo u gospodarstvo. Od 30 tisuća kvadrata gospodarske zone, infrastrukturno opremljene, ostalo nam je još nešto prostora, a i za taj završni dio sklopili smo ugovor s ulagačem koji će tu otvoriti još 300 radnih mjesta“ – rekao je načelnik Miholić.

U panel diskusiji su uz župana Željka Kolara i načelnika Zlatar Bistrice sudjelovali i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško te vlasnik tvrtke AVAC Danijel Đurek koji je ovom prilikom  pohvalio izrazito brzi postupak ishođenja potrebne dokumentacije te odličan sustav potpore obrtništvu i poduzetništvu na području Zlatar Bistrice. Moderator panel diskusije bio je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović, a na samom otvorenju prisutne je pozdravio i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Događanju je nazočio i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Program Poslovnog uzleta u Zlatar Bistrici možete pronaći ovdje.