Održan 2. Trogirski cvit

srijeda, 03.05.2017. 11:47

TROGIR - U organizaciji Udruženja obrtnika Trogir, suorganizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice Grada Trogira, od 27. travnja do 1. svibnja održan je 2. FESTIVAL CVIJEĆA TROGIRSKI CVIT u Trogiru, na rivi i u kuli Kamerlengo. 

Festival je u kuli Kamerlengo, uz pozdravni govor Marije Hell, predsjednice Udruženja obrtnika Trogir i Ante Stipčića gradonačelnika Grada Trogira, otvorio Stjepan Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.

20170427_103107

Manifestacija je rezultat ideje o potrebi promicanja obrtništva, događanja i oživljavanje grada Trogira i ovog područja u cjelini te obogaćivanje turističke ponude u predsezoni.

Petodnevno događanje je spoj atraktivnog i korisnog sa sajamskim, izložbenim, edukativnim i zabavnim sadržajima.

Raskošna cvjetna izložba na temu TROGIRSKI SLAVUJ koju su kreirali cvjećari aranžeri, u ambijentu srednjovjekovne kule Kamerlego pružila je jedinstven doživljaj za posjetitelje.

U sajamskom i izložbenom dijelu Festivala predstavilo se 40 izlagača, obrtnika, trgovačkih društava, OPG-ova, udruga, proizvođača cvijeća, unikatnog nakita, suvenira i autohtonih proizvoda.

Održane su edukativne radionice na temu Cvijeće od povrća i Moderna tehnika aranžiranja, dječje likovne i kreativne radionice Izrada nakita i Izrada cvjetnog stručka, predavanja na temu Trogirska ponistra o biljkama pogodnim za dvor, balkon, prozor i načinu održavanja, te predavanje Fora zidina o biljnim vrstama, posebno endemičnim na gradskim zidinama kao nositeljima biološke raznolikosti.

Posebno zanimljiva bila je  prezentacija slastice rafiol od rogača pripremljena u suradnji učenika Srednje strukovne škole Blaž Jurjev Trogiranin i Obrta M&M. 

IMG-20170426-WA0004

U manifestaciju su se uključili trogirski vrtići i osnovne škole, Srednja strukovna škola blaž Jurjev Trogiranin i Srednja škola Ivana Lucića iz Trogira, Srednja škola Braća Radić iz Kaštel Štafilića te je u izložbenom, zabavnom programu, prezentaciji i radionicama sudjelovalo gotovo četiristo djece.