Održan 1. Bal obrtnika

ponedjeljak, 16.04.2018. 11:25

SPLIT - 1. Bal obrtnika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, održan je 14. travnja u hotelu Atrium, uz dodjelu zahvalnica, priznanja i nagrada obrtnicima.

Tradicija obrtničke djelatnosti duboko je ukorijenjena na području županije, s obzirom da se formiranje obrtničkih udruženja (cehova) u županiji naslanja na tradiciju obrtništva koja potječe još iz vremena Rimljana. Vlasnici obrta najčešće nemaju privilegiju osmosatnog radnog vremena te je ovo bila prilika za odmak od radne svakodnevnice i vrijeme za međusobno druženje i zabavu uz ležeran program kojeg je vodio Damir Mihanović Čubi. Nakon pića dobrodošlice uz klapsku pjesmu i nastup KUD-a Jedinstvo, glavni izvođač večeri Neno Belan i Fiumensi su zabavljali goste do kraja večeri.

Na svečanoj večeri prepunoj smijeha, glazbe i zabave dodijeljena su priznanja najzaslužnijim obrtnicima. Predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, Elida Marković, uručila Priznanja za značajan doprinos u razvoju obrtništva te postizanju značajnih rezultata u poslovanju gospodi: Tomislavu Škarici iz Omiša, Antunu Frančiću iz Kaštel Kambelovca te Jozi Katiću iz Sinja. Župan Splitsko-dalmatinske županije  Blaženko Boban uručio je Zahvalnice za doprinos poticanju rada obrtničkih asocijacija te postizanju značajnih rezultata u vođenju obrta gospodi: Jošku Tafri iz Omiša, Antoniu Šunjiću iz Splita, Ivanu Grbeši iz Kaštel Starog te Anti Kovačeviću iz Makarske.

IMG_4586

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec uručio je i dvije najvažnije nagrade i to one za životno djelo, za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva, postizanju iznimnih poslovnih rezultata u vođenju i poslovanju obrta te očuvanju obiteljske tradicije. Te dvije vrijedne nagrade dobili su Tonči Parčina, vlasnik obrta za popravak i proizvodnju obuće iz Trogira te Ivan Gotovac, vlasnik obrta za kamenoklesarske usluge iz Kaštel Sućurca.

Namjera je organizatora da ovaj događaj "BAL OBRTNIKA", koji je prilika za međusobno povezivanje i suradnju, postane tradicionalan.