Održan 11. Sajam agroturizma

petak, 03.05.2019. 13:38

SKRADIN - Ovogodišnji Sajam agroturizma održao se u Skradinu, od 30. travnja do 1. svibnja, a okupio je brojne izlagače iz cijele Hrvatske. Svečanosti otvorenja nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

„Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina zaredom imam priliku biti na ovom sajmu koji ima dušu i koji prezentira najkvalitetnije hrvatske proizvode. Naša jedinstvena gastronomska ponuda razlog je zašto se turisti vraćaju i jedno je od bogatstava naše turističke ponude. Sajam agroturizma je odlična priča i način promocije naših proizvođača“, kazao je ministar Tolušić.

Organizatori 11. Sajma agroturizma u Skradinu su Šibensko-kninska županija i Regionalna razvojna agencija, uz suorganizatore Obrtničku komoru Šibensko-kninske županije, HGK Županijsku komoru Šibenik, Grad Skradin i Turističku zajednicu Šibensko-kninske županije.

Brojne izlagače-obrtnike i goste  sajma, kao suorganizator, pozdravio je i predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić. „Sve veći broj izlagača iz godine u godinu na sajmu potvrđuje kvalitetu ovog sajma te potvrđuje snagu obrtništva“ istaknuo je predsjednik Smolić.

Svoje proizvode predstavilo je 179 izlagača, od kojih 63 iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske te 103 iz ostalih hrvatskih županija. Organizatori, izlagači i posjetitelji ocijenili su skradinski sajam vrlo uspješnim.