Održan 10. Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji

ponedjeljak, 10.04.2017. 13:01

KRAPINA - U Krapini je 6. travnja u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina uspješno održan deseti Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine te u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom Krapina, HGK Županijskom komorom Krapina, Obrtničkom komorom KZŽ, Zagorskom razvojnom agencijom d.o.o., Mrežom udruga Zagor, Pučkim otvorenim učilištem Krapina, Radiom Hrvatsko zagorje–Krapina d.o.o., Srednjom školom Krapina i Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. 

Sajam poslova Tomica Jurinjak

Na sajmu se predstavilo 94 izlagača, od čega 49 poduzeća i obrta, većinom s područja čitave Krapinsko – zagorske županije. Uz predstojnika Zavoda gradonačelnika grada Krapine, prisutnima su se obratili i potpredsjednik OKKZŽ Tomica Jurinjak te predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, koji su u svojem obraćanju naveli važnost podrške realnom sektoru koji stvara nove vrijednosti i koji je zaslužan za ove sjajne rezultate.

Sajam poslova otvorio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
U okviru aktivnosti Sajma poslova u prostoru SŠ Krapina održana je 9. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ nakon koje su djelatnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava prezentirali Poziv na dostavu projektnih prijedloga “LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA - FAZA III“ usmjeren na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili zapisnik sa 8. Skupštine, Izvješće o radu za 2016. godinu i Plan rada za 2017. godinu. Održano je i niz radionica i tribina za nezaposlene osobe koje su bile dobro posjećene. Dan profesionalnog usmjeravanja u okviru Sajma poslova objedinio je događanja i aktivnosti vezane uz pomoć svima zainteresiranima u odabiru zanimanja i stjecanju novih znanja, te razvoju karijere. Učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku pogledati prezentacije zanimanja za koja se mogu školovati. Poslodavci su obavili razgovor s više od 600 potencijalnih posloprimaca i prikupili oko 400 prijava za zaposlenje. Sajam poslova je s obzirom na dobru posjećenost, realizirane programe te mišljenja sudionika ispunio očekivanja te je postao tradicija koju i dalje treba njegovati i razvijati.