Obrtničko učilište POUKA na seminaru „How to use the work-based learning toolkit“

četvrtak, 30.03.2017. 13:29

KOPRIVNICA - TCA seminar „How to use the WBL Toolkit održan je u Njemačkoj, u Kölnu, 27. i 28. ožujka 2017. godine.

Na seminaru je sudjelovalo 28 sudionika iz 7 europskih zemalja – Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Italije, Danske i Finske, od čega troje iz Hrvatske. Obrtničko učilište Pouka predstavljala je Kristina Kovač.

TCA seminar

Seminar je bio usmjeren na upoznavanje sudionika s mogućnostima alata WBL Toolkit(www.wbl-toolkit.eu), prve mrežne platforme koja pruža brojne materijale i alate za iskustveno učenje (podrazumijeva učenje temeljeno na radu, u tvrtkama ili u simuliranim uvjetima u obrazovnim ustanovama) koji mogu biti od koristi dionicima u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Ova platforma predstavlja nov način umrežavanja u WBL mrežnoj zajednici i jedan je od glavnih rezultata tematske mreže NetWBL (WorkBasedLearningandApprenticeships).

Svrha seminara bila je omogućiti sudionicima istraživanje mogućnosti koje nudi alat WBL Toolkit uz učenje na primjerima dobre prakse, a kako bi promovirali i širili stečena znanja i mogli koristiti WBL Toolkit u praksi, u svojim projektima i u svom okruženju. Između ostalog, cilj seminara bilo je i povezivanje sudionika iz različitih zemalja zbog ostvarivanja suradnje na potencijalnim budućim projektima.