"Obrtnički savjet" osluškuje potrebe lokalnih obrtnika

utorak, 18.09.2018. 9:33

KOPRIVNICA - Prva ovogodišnja sjednica Obrtničkog savjeta (radno tijelo gradonačelnika Mišela Jakšića) održana je 13. rujna u Udruženju obrtnika Koprivnica.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Udruženja obrtnika Koprivnica: predsjednik Udruženja Darko Frankol, potpredsjednik Zoran Pehnec, tajnica Udruženja Jasmina Markota i stručna suradnica Andreja Radotić.

Prvenstveno, razlog sastanka bilo je ukazivanje na stanje dvorišne zgrade koju je Udruženje dalo Gradu na tridesetogodišnji zakup, a koju koristi Koprivnički poduzetnik.  Zgrada je sanirana 2012. godine, ali kako je i onda bila u dosta lošem stanju, propadanje se nastavilo. O mogućnostima rješavanja ovog problema još će se raspravljati.

Dogovorene su i neke promjene oko organizacije ovogodišnjih „Bijelih noći“ na Dan Grada, a razmatrao se i prijedlog  aktivnijeg uključivanja ugostitelja u proslavu Dana Grada.

Razgovaralo se o namjeni livade u Svilarskoj ulici, koja bi se trebala prenamijeniti za obrtničke svrhe.

Dogovoreno je da Grad osmisli reklamni materijal koji bi na sajmovima dijelili oni obrtnici kojima se sufinancira izlaganje na sajmovima sredstvima Grada.

Gradonačelnik je obrtnike upoznao s idejom da se poduzetništvo i obrtništvo Koprivnice predstavi u gradovima prijateljima.

Razmatrane su brojne tema koje se tiču obrtništva, a novi sastanak Obrtničkog savjeta se očekuje uskoro.