Obrtnički bal u obnovljenom Obrtničkom domu

nedjelja, 02.12.2007. 12:14

VARAŽDIN - U potpuno obnovljenim i uređenim podrumskim prostorima Obrtničkog doma, u kojem se nalazi novi reprezentativni varaždinski restoran "Zlatne ruke", 1. prosinca održan je obrtnički bal, kojim su varaždinski obrtnici obilježili otvorenje novouređenih prostorija i završetak poslovne godine. .

Osim varaždinskih obrtnika koji su u potpunosti popunili restoranske kapacitete, na obrtničkom balu su sudjelovali gosti i uzvanici, među kojima i predsjednik HOK-a Mato Topić, te predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije

Tako je na svečani način oživio godinama zapušten podrumski prostor Obrtničkog doma koji je već sedamdeset godina u vlasništvu varaždinskih obrtnika. Prema riječima predsjednice Biserke Keliš, predsjednice Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, u sklopu obnove tih prostora izvršena je i cjelovita rekonstrukcija grijanja čitave zgrade, a u tu je investiciju uloženo više od 1,4 milijuna kuna. Dražen Jambriško, poznati varaždinski ugostiteljski obrtnik, vlasnik restorana "Zlatne ruke" uložio je dodatnih 1,6 milijuna u uređenje restoranskih prostorija koje ambijentom u kojem dominiraju povijesne obrtničke zastave, simboli i fotografije, te ugostiteljskom ponudom, doista predstavljaju novu varaždinsku posebnost.