Obrtnička večer Udruženja obrtnika Brač

ponedjeljak, 06.03.2017. 9:50

BRAČ - Više od tri stotine obrtnika, njihovih obitelji i prijatelja, te predstavnika društvenog i javnog života otoka Brača okupilo se prošle subote na Obrtničkoj večeri Udruženja obrtnika Brač.

Predsjednica Udruženja obrtnika Brač Danica Baričević zahvalila je svim obrtnicima, njihovim obiteljima i zaposlenicima koji vrijednim radom i iznimnim zalaganjem opstaju na tržištu unatoč mnogobrojnim poteškoćama koje su zadesile obrtnike, osobito u ovom vremenu gospodarske nesigurnosti i krize. Naglasila je kako su obrtnici vrlo važni za razvoj gospodarstva i za nova radna mjesta. Prisutne je pozdravio i Ivica Meštrović, ravnatelj Srednje škole Brač.

Tijekom večeri dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim bračkim obrtnicima. Godišnju nagradu - priznanje za osobit doprinos razvoju obrtništva otoka Brača ove su godine dobili Tino Peša, Paul Matas, Endjel Beriša i Robert Škegro.

Nagrade za životno djelo za izniman, dugogodišnji doprinos bračkome obrtništvu  dodijeljene su Ranki Vladislavić, Mirjani Frančeski, Doloris Jugović, Bogdanu Pelagiću, Draganu Džimbegu i Tončiju Jakšiću.

Obrtnička večer protekla je u  ugodnoj atmosferi za koju su se pobrinuli i vrijedni djelatnici "Svpetrvs hotela", obrtnica Mirjana Frančeski svojim cvjetnim aranžmanima te iznimno dobro raspoloženi glazbenik –  Jole i njegov prateći sastav "Bolero". 

A kako je sve skupa izgledalo, pogledajte u bogatoj fotogaleriji