Obrtnička komora Međimurske županije promovirala novih 40 majstora

srijeda, 27.09.2017. 11:28

ČAKOVEC - Svečanom dodjelom majstorskih diploma, Obrtnička komora Međimurske županije je u petak, 22.rujna, održala promociju novih majstora, koji su majstorske ispite polagali u prosincu 2016. te veljači i svibnju 2017. godine.

Četrdeset majstora, majstorske je ispite polagalo u sedamnaest različitih zanimanja. Šest je novih majstora soboslikara- ličilaca, pet majstora strojobravara, četiri majstora fasadera, po tri majstora natkonobara, kuhara, stolara, bravara i elektroinstalatera, po dva majstora automehaničara i plinoinstalatera te dvije majstorice kozmetičarke. Majstorski ispit uspješno je položila i majstorica krojačica ženske odjeće, majstorica očna optičarka, te majstori u zanimanjima  elektromehaničar, zidar, autoelektričar i tokar.

U dvadeset i jednu godinu organiziranja i provođenja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori Međimurske županije, uskoro dostižemo brojku od ukupno 500 uspješno položenih majstorskih ispita, što je za malu županiju poput naše lijep uspjeh, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, nakon što je zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem dodijelio majstorske diplome. Župan Posavec je čestitao majstoricama i majstorima: „Vaš uspjeh ujedno je uspjeh i Međimurske županije, jer želimo razvijati obrtničku i gospodarsku klimu u našem kraju. Ključno je da imate radna mjesta i poslovnu motivaciju, te se nadam da će vam se uloženo vratiti i da ćete ostati raditi u našem Međimurju“.

Majstor Dubravko Horvat

Preuzimavši svoje diplome, novi su majstori govorili o motivima polaganja majstorskog ispita. Uz najčešće motive - otvaranje vlastitog, ili preuzimanje obiteljskog obrta, razlozi su i mogućnost dobivanje dozvole (licence) za provođenje praktične nastave i  korištenja mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali i rad u inozemstvu, osobito u Austriji i Njemačkoj u kojima je status majstora višestruko cijenjen.

A nove majstorice i majstori su : Irena Andročec, Mišel Margotić, Krešimir Fučko, Ivan Režek, Denis Katanec, Dino Kovačić, Luka Filipić, Maja Martinec, Dejan Peter, Damir Golomboš, Siniša Medved, Jurica Rodiger, Zvonimir Karlović, Tomislav Pintar, Slavko Bihar, Goran Bistrović, Vjekoslav Škvorc, Siniša Hederić, Marko Čerjavić, August Mesarek, Ivan Horvat, Davor Filipić, Nikola Pozder, Josip Puklavec, Mihael Deban, Goran Šoltić, Zoran Vrabec, Jasmina Graf, Sanjica Rak, Dominik Knezić, Matija Kočiš, Vedran Mesarić, Patrik Končić, Davor Kranjec, Goran Podvezanec, Neven Migles, Bojan Novak, Dubravko Horvat, Tomislav Novak i Goran Biškup.