Obrtnicima dodijeljene bespovratne potpore

utorak, 10.07.2018. 15:03

SISAK - Župan Ivo Žinić je sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem u utorak, 10. srpnja u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku nazočio dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima temeljem provedena tri javna poziva. 

U ime domaćina, Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije nazočne je pozdravila potpredsjednica Županijske komore Ivanka Čačić.

Bespovratne potpore, u iznosu od gotovo 500 000 kuna bit će dodijeljene poduzetnicima koji su se odazvali na jedan od sljedeća tri javna poziva: Tradicijski i umjetnički obrti, Kapitalne pomoći za nove investicije u proizvodnji i Poticanje razvoja i komercijalizacije inovacija u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Temeljem Javnog poziva pravo na bespovratnu potporu ostvarila su 23 tradicijska i umjetnička obrta u ukupnom iznosu od 214 958 kn.
Maksimalni pojedinačni iznos bespovratne potpore je 10 000 kuna, a može se koristiti za sufinanciranje nabavke opreme za rad, uređenje obrtničkih radionica ili za sufinanciranje troškova poslovanja.
Pravo na bespovratnu potporu ostvarilo je 16 obrta i trgovačkih društava koji se bave proizvodnom djelatnošću.
Ukupno dodijeljena sredstva iznose 199 059 kuna, a najveći pojedinačni iznos potpore iznosi 14000 kuna te se može koristiti za sufinanciranje nabavke opreme za rad ili uređenje proizvodnog poslovnog prostora.
Temeljem Javnog poziva pravo na bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 80 000 kuna ostvarila su dva trgovačka društva.