Obrtnicima dodijeljena priznanja HOK-a

petak, 30.11.2018. 13:44

PAZIN - Jedna od aktivnosti kojima se pomaže obrtnicima je Program mjera za poticanje poduzetništva u sklopu kojih je ove godine iz gradskog proračuna izdvojeno 180 tisuća kuna, a taj je novac iskoristilo 15-ak obrtnika s području grada Pazina za pokretanje poslova i raznih poduzetničkih aktivnosti, rekao je gradonačelnik Renato Krulčić.

Nakon skupštine na kojoj je pazinsko Udruženje obrtnika donijelo program rada i financijski plan za iduću, 2019. godinu, dodijeljene su godišnje zahvalnice i priznanja Hrvatske obrtničke komore.

 

Nagrađeni obrtnici

Za dosadašnje zasluge i postignute rezultate nagrađeni su Marino Ravnić, vlasnik Obrta za informatičke usluge "Eles", Nikola Matić, vlasnik Obrta za pranje, čišćenje i dezinsekciju objekata "Eko servis Mati", Branko Runko, vlasnik Obrta za popravak predmeta u kućanstvu "Elcom", te Zvonko Hrastić, vlasnik Obrta za rezanje oblikovanje i obradu kamena Hrast.

Nagrađenima su čestitali Karmen Gašparini, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin i Robert Momić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije te pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, koji je podsjetio na poticaje i mjere koje grad Pazin nudi i poduzima kako bi gospodarstvenicima i obrtnicima olakšao poslovanje.

- Jedna od aktivnosti kojima se pomaže obrtnicima je Program mjera za poticanje poduzetništva u sklopu kojih je ove godine iz gradskog proračuna izdvojeno 180 tisuća kuna, a taj je novac iskoristilo 15-ak obrtnika s području grada Pazina za pokretanje poslova i raznih poduzetničkih aktivnosti, rekao je Krulčić.

 

Poduzetnički inkubator

Gradonačelnik je ujedno najavio i početak radova na uređenju poduzetničkog inkubatora u bivšoj poslovnoj zgradi "Usluge" kraj gradske tržnice. Radi se o projektu vrijednom 2,9 milijuna kuna koji obuhvaća potpore mladim poduzetnicima početnicima s uredskim prostorima i cijelim procesom poslovanja. Partneri u projektu su Udruženje obrtnika Pazin i Veleučilište u Rijeci, a nositelj je Razvojna agencija "Srce Istre". Uz to, Grad Pazin omogućio je obrtnicima koji više od 20 godina obavljaju svoje poslove u istom poslovnom prostoru da ih kupe po procijenjenim cijenama.

- Mislim da je to dobar primjer kako treba ustrajati u obavljanju obrta u Pazinu. Znamo da smo imali dobrih godina, ali i onih loših kada je trebalo izdržati najmove i sve što bi bilo potrebno da se ustraje u poslovanju, rekao je Krulčić.

- Uskoro nas očekuju rezultati natječaja za gradnju infrastrukture u poduzetničkim zonama, a donijet će se i Odluka o izradi UPU-Pazinka III. pa se nadam će netko u toj zoni pokrenuti posao, rekao je Krulčić obrtnicima.

Na kraju je u ime nagrađenih zahvalio Nikola Matić izrazivši zadovoljstvo što je Hrvatska obrtnička komora prepoznala i nagradila obrtnike koji dobro obavljaju svoj posao i doprinose razvoju obrtništva u Pazinu.

Izvor: www.glasistre.hr