Obrtnici Zaboka okupili se na 12. Večeri obrtnika

ponedjeljak, 26.11.2018. 9:57

ZABOK - 12. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i njihovi gosti, održana je 24. studenog.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec pozdravnim govorom započeo je druženje na kojem su u prvom dijelu programa podijeljena priznanja obrtnicima s dvadeset i više godina rada u obrtništvu.

Za dvadeset godina vođenja obrta priznanje su primili Verica Čuček, vlasnica obrta VrtlarijaČuček iz Zaboka,Damir Oborovečki, vlasnik obrta Krojački salon„BENI“iz Velikog Trgovišća i Mario Mak, vlasnik obrta „AUTO-KLASIK“ trgovina i prijevoz iz Zaboka.

Robert Črnjević, vlasnik  obrta "MEDITEX" proizvodnja medicinske konfekcije iz Zaboka primio je priznanje za dvadeset i pet godina, a Dragutin Škreblin vlasnik obrta DIGITAL FOTO ART, tiskarsko računalne usluge i trgovina iz Zaboka za trideset godina rada u obrtništvu.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Davoru Plešku, vlasniku obrta "JOSIP PLEŠKO" obrada metala i trgovina iz Zaboka.

Za pedeset godina rada obiteljskog obrta priznanje je uručeno Damiru Piljeku, vlasniku obrta PILJEK obrt za popravak elektroničkih uređaja iz Zaboka, koji je nastavio rad obrta koji je započeo njegov otac Josip.

Pedeset godina obiteljskog obrta obilježio je Tomislav Mihelić, vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka. Tomislav Mihelić aktivan je član još od doba gradnje objekta Doma obrtnika u Zaboku, obnašao je brojne funkcije  u Udruženju i Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, a između ostalog u dva mandata bio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka. Za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija priznanje mu je uručio predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec.

U namjeri  i želji za suradnjom i razvojem prijateljskih i gospodarskih odnosa svečano je ppotpisan Sporazum o suradnji Udruženja obrtnika grada Zagreba i Udruženja obrtnika Zabok. Sklapanjem sporazuma dosadašnje prijateljstvo i povezanost Zagreba i Zagorja nastaviti će se uz još prisniju suradnju na zaštiti, promicanju i razvoju interesa obrtništva, udruženja obrtnika i komorskog sustava u cjelini.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, načelnik općine Veliko Trgovišće  Robert Greblički, predsjednik Obrtničke komore KZŽ i podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore  Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar,  predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika županije te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.