Obrtnici posjetili Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu

srijeda, 20.03.2019. 13:02

KARLOVAC - Obrtnici iz Karlovačke županije posjetili su, u razdoblju od 14. do 16. ožujka, Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu.

Radi se o najvećem obrtničkom sajmu na svijetu s preko 1.100 izlagača iz 60 država, mjestu prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni više od 25 godina, a koji posjeti preko 120.000 posjetitelja.

Po 26. put, na ovom sajmu se predstavila i  Hrvatska obrtnička komora. Na 50 m² izložbenog prostora svoje proizvode i usluge predstavilo je 16 hrvatskih obrtnika. Putem promotivnih materijala i uzoraka predstavilo se i nekoliko obrtnika iz Karlovačke županije. Karlovački obrtnici posjet su iskoristili za upoznavanje s novitetima iz svijeta obrtništva te za razmjenu iskustava s kolegama obrtnicima.

Uz obrtnike te predsjednika Obrtničke komore Karlovačke županije Darka Stankovića, sajam su posjetili i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Željko Fanjak, zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Andreja Navijalić, predstojnica Ureda državne uprave Karlovačke županije Ines Pavlačić, privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Andrea Vrbanek te voditeljica Odjela za gospodarstvo u Uredu državne uprave Roberta Mikulić.