Obrtnici partner Županiji

petak, 22.02.2008. 11:01

GOSPIĆ – "Siguran sam da pokrećemo projekt u kojemu svi možemo imati koristi kada su u pitanju ljepote i ponuda naše regije", rekao je na sastanku održanom 22. veljače s predsjednikom gospićkih obrtnika Markom Sokolićem i tajnikom Željkom Mataijom, dožupan Dražen Peranić.

Dožupan je u ime Županije i kao predsjednik TZ Ličko-senjske županije, podržao nekoliko obrtničkih ideja, među kojima i onu koja će organizirane goste u Lici i podvelebitskom primorju zadržati najmanje tri dana. U ovoj priči svakako će dobri aduti biti ponuda oko Gospića, Perušića, Otočca, Lovinca ili ona po Velebitu koje su predstavnici obrtnika obišli i ponudili kao poželjna odredišta s naglaskom na obrtničku ponudu.

Većina zainteresiranih subjekata već sada ima uvjete za prijam gostiju, video prezentaciju, dugustaciju te suvenirsku prodaju svojih proizvoda. Prema zaključku sa sastanka, Županija će uskoro organizirati sastanak s turističkim agencijama, a potom agencijama i subjektima, među kojima su ribogojilište Leko, utočište za medvjeđu siročad, NP Sjeverni Velebit, pansion Jure, Muzej like, pećina Samograd i drugi.
Ovo je još jedan u nizu dokaza da smo na dobrom putu biti partner aktualnoj vlasti, a ne uteg kako to zna biti uvaženo mišljenje, kazao je Marko Sokolić.