Obrtnici na „Seljačkoj buni“

utorak, 12.02.2019. 11:51

DONJA STUBICA - U sklopu obilježavanja obljetnice Seljačke bune 9. veljače, Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice pozvalo je kolegice i kolege obrtnike iz  raznih krajeva Hrvatske i Slovenije.

Tako su Donju Stubicu posjetili obrtnici iz Kopra, Siska, Buzeta, Petrinje, Gline i Topuskog, Pakraca, Lipika, Požege, Šibenika, Karlovca, Duge Rese te obrtnici iz županije domaćina. Uz ugodnu i opuštenu atmosferu obrtnici su razmijenili iskustva, a prigoda je iskorištena i za pokoji poslovni dogovor.

Na novoj lokaciji kod dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici, upriličena je rekonstrukcija bitke kod Stubice. Obrtnici su posjetili središnji događaj manifestacije koji iz godine u godinu postaje sve atraktivniji. Uz cjelodnevni program posjetitelji su imali priliku razgledati sajam starih zanata te probati široku ponudu domaćih specijaliteta.

Druženje je nastavljeno u popodnevnim satima u prostoru DVD Donja Stubica gdje je predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio svima na dolasku i podršci, a posebno domaćim obrtnicima koji su pomogli u pripremi i organizaciji samog događaja.

S ciljem proširivanja suradnje s obrtnicima izvan županije, drugu godinu zaredom, organizirano je ovo druženje, koje je spojeno s manifestacijom „Seljačka buna“.

Druženje obrtnika iz Udruženja obrtnika Stubica i gostiju svojim su dolaskom popratili potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Miro Čaržavec te predstavnici ostalih udruženja obrtnika iz županije, a dobrodošlicu  gostima u Stubicu zaželjeli su osobno i gradonačelnik Nikola Gospočić u pratnji svojeg zamjenika Luke Grabušića i predsjednika Gradskog vijeća Nikole Boromise.