Obrazovanje za trogodišnja građevinska zanimanja je nužnost

utorak, 09.07.2019. 11:25

BJELOVAR - U Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske županije zbog ukazane potrebe za uvođenjem novih obrtničkih deficitarnih zanimanja iz građevinskog sektora na razini Bjelovarsko-bilogorske županije, 4. srpnja održan je radni sastanak ravnatelja Obrtničke škole Bjelovar i obrtnika i poduzetnika koji se bave građevinskom djelatnošću.

Prisutni su dobili informacije o važnosti i potrebama za obrazovanjem i naukovanjem za trogodišnja građevinska zanimanja s popisa vezanih i povlaštenih obrta, uvođenju novih trogodišnjih građevinskih zanimanja, licenciranju obrta i pravnih osoba za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za obrtnička zanimanja te poticajnim mjerama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Građevinska zanimanja su potrebna tržištu rada obrtnicima i poduzetnicima te je potrebno uvođenje obrazovanja za građevinska zanimanja, a naročito za zanimanje zidar i tesar. Prisutni obrtnici i pravne osobe iskazali su interes za provođenje praktične nastave i pomoć pri sudjelovanju u promociji navedenih zanimanja u osnovnim školama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Obrtnici i pravne osobe svojim matičnim komorama dostavit će potrebe za učenicima u traženim zanimanjima, koje će se proslijediti Obrtničkoj školi Bjelovar.