Obilježena 45. obljetnica Udruženja obrtnika Buzet i 15. Dan obrtnika

utorak, 06.06.2017. 13:58

BUZET - Sa 260-ak registriranih obrta i 280 obrtnika koji zapošljavaju dvjestotinjak zaposlenika, buzetsko obrtništvo i dalje predstavlja jednu od najvećih tvornica u gradu, istaknula je predsjednica obrtničkog udruženja Loredana Krbavčić na svečanosti kojom su u Svetom Duhu kod poslovne zone Mažinjica, obilježeni 45. obljetnica Udruženja obrtnika i 15. Dana obrtnika.

druga fotka

Privremeni ovlaštenik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško uručio je buzetskom udruženju Povelju HOK-a za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija, a jubilej je buzetskim obrtnicima čestitao i predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska.

Uzvanicima se obratio i gradonačelnik Siniša Žulić istaknuvši kako je  Udruženje obrtnika Buzeta, tj. njegovi članovi - obrtnici, tijekom svih godina bilo značajan segment gospodarskog razvoja. Grad se pak u skladu s mogućnostima trudio biti potpora pa je u zadnje četiri godine preko 170 obrtnika koristilo gradske potpore u što je usmjereno 1,2 milijuna kuna. U buzetskom Udruženju obrtnika ponose se svojim članovima koji se uvijek rado uključuju u humanitarne akcije i na taj način pomažu potrebitima, u čemu se posebno ističu članovi ceha ugostitelja. 

Priznanja u povodu obilježavanja 45. godišnjice osnivanja Udruženja, za dobru suradnju i doprinos radu, uručena su udruženjima obrtnika Pula, Pazin, Labin, Poreč, Rovinj, Bujštine, Sisak, Stubica i Kopar, Gradu Buzetu, Obrtničkoj komori Istarske županije, Hrvatskoj obrtničkoj komori i novinarki Glasa Istre Gordani Čalić Šverko. Za doprinos razvoju obrtništva i rad u obrtničkim tijelima, priznanja su uručena Igoru Božiću, Valdiju Jermanu, Mladenu Krbavčiću, Nildi Marinac, Martini Rehak, Marineli Stopar, Mariu Vivodi, a za doprinos razvoju i vođenju udruženja Klaudiu Marincu i Loredani Krbavčić.

Podijeljena su i priznanja jubilarcima za dugogodišnji rad u obrtništvu. Za deset godina priznanje su dobili Mirsad Fejzić, Elvir Havić, Adrijana Jakac Babić, Elda Jerman, Robi Jermaniš, Krešimir Jović, Marino Majcan, Dalibor Petohleb, Vilijan Prodan; za 15 godina Tomislav Čendak, Mladen Draščić, Đeni Šavko, Elvis Vivoda; za 20 godina Branka Draščić, Ošo zajednički obrt za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i usluge, te Josip Radović; za 25 godina Valter Cerovac, Robert Jakac, Ljubo Šćulac i Branko Škrinjar; za 30 godina Jerman transporti i Damir Sirotić, a za 35 godina Ondina Petohlep i Josip Poropat.

Izvor: Glas Istre