Obilježavanje Dana obrtnika i svečana dodjela priznanja

utorak, 20.02.2018. 9:42

KLANJEC - Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći, 17. veljače u restoranu Zelenjak – Ventek, obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.

Predsjednik Udruženja Mladen Županić podnio je izvještaj o radu za proteklu godinu i naglasio da je konačno zaustavljen pad broja obrtnika te je došlo do povećanja broja u odnosu na prethodnu godinu.

Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i gosti župan Željko Kolar, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, gradonačelnik grada Klanjca Željko Brlek, načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja i zamjenica Veronika Kolman, zamjenica načelnika općine Kumrovec Danijela Lončar,  predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, potpredsjednik OKKZZ Darko Varga, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ  i Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Nazočnima su se obratili župan Željko Kolar, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Ovom prigodom dodijeljena je  Diploma za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke koju je dobio Božo Sušec. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ za 20 godina uspješnog vođenja obrta Branimiru Lovrečkom, za 25 godina uspješnog vođenja obrta Ivanu Buriću i Dragutinu Ulami, za 35 godina uspješnog rada obrta “Vulkanizer-autopraonica-prodaja guma Petrišić“ i „Auto servis Petrinec“, za 35 godina uspješnog vođenja obrta Ivici Lunku i Ivici Pogačiću.

Obitelj Lunko iz Rakovca je dobila priznanje za 50 godina, a obitelj Novosel iz Klanjca za 55 godina kontinuiranog obiteljskog obrta.

Po prvi puta su dodijeljene i Povelje počasnim obrtnicima kao najviše priznanje Udruženja za dugogodišnje promicanje ugleda obrtnika i obrtništva te rad kroz više mandata u tijelima Udruženja, a koje su dobili Milena Broz, Danijel Greblički, Stjepan Krčelić, Željko Kodrnja, Dragutin Pavlinić, Ivan Petrišić, Juraj Ricijaš i Ivan Zorman.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se muzički sastav Lepi cajti, klapa Brv i obrtnik Branko Greblički - Ventek.