Novih 29 stipendista Obrtničke komore Međimurske županije

srijeda, 17.04.2019. 9:24

ČAKOVEC - Obrtnička komora Međimurske županije šesnaestu godinu za redom nastavlja s projektom stipendiranja učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja. U ponedjeljak, 15. travnja je 29 učenica i učenika, polaznika Gospodarske škole Čakovec, Srednje škole Prelog, Tehničke škole Čakovec i Elektrostrojarske škole Varaždin koji se školuju za zanimanja autoelektričar, automehaničar, bravar, elektromehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, keramičar, konobar, kuhar, obućar, slastičar, stolar, strojobravar, tokar i vodoinstalater potpisalo ugovore o stipendiranju.

Njima će do kraja školske godine biti isplaćeni pojedinačni iznosi u visini od 6.000,00 kuna koje su osigurali partneri projekta: Međimurske županija, Grad Čakovec, Grad Prelog, Grad Mursko Središće, Općina Nedelišće, Općina Šenkovec, Općina Domašinec i Općina Podturen.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak ovom se priliko zahvalio partnerima projekta te istaknuo da je od početka projekta, od 2003. godine, izravno na račune više od 400 stipendista uplaćeno više od 2.600.000,00 kuna. Župan Međimurske županije Matija Posavec je čestitavši, učenicima poručio da su, s obzirom na gospodarsku strukturu, upravo njihova zanimanja budućnost. „Ovaj je projekt utemeljen na pravovremenom promišljanju razvoja gospodarstva. Predvidjeli smo da bi se u određenom razdoblju mogli suočiti s nedostatkom radne snage te u skladu s time krenuli sa stipendijama. Unazad više od deset godina stotine naših učenika dobilo je financijsku potporu, a mi smo novac iz županijskog proračuna opravdano usmjerili ka jačanju obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva. Svim stipendistima i njihovim roditeljima čestitam jer ovo je iznimno važno za gospodarstvo Međimurja. Budite dobri učenici i ponos svojih roditelja, općina i gradova te cijele županije“.