Nastavlja se izborni ciklus za cehove

ponedjeljak, 11.06.2018. 13:49

GOSPIĆ - Sazivom Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika nastavljen je izborni ciklus u Udruženju obrtnika Gospić, a u ovom mandatu u Cehu će djelovati i mlade snage ugostiteljskog sektora.

Za predsjednika Ceha izabran je ugostitelj Ivan Ratković, za zamjenika Nikola Maras, a osim njih u Upravni odbor Ceha izabran su Dragan Šop, Marko Sokolić, Mile Svetić, Nikica Stilinović te Joso Vrkljan, koji će ujedno Ceh predstavljati i u Skupštini UO Gospić. U slobodnoj raspravi upozoreno je na otežavajuće poslovanje zbog poreza na potrošnju alkoholnih pića u iznosu 3 posto, cijene zakupa terasa, najama poslovnog prostora u vlasništvu grada, posebno za obrtnika početnika, spomeničku rentu i drugo. Uskoro će biti zatražen sastanak s gradskom upravom i službama.

Ana Adžija, predsjednica i Darko Božić, zamjenik bit će iduće četiri godine na čelu Ceha uslužnih djelatnosti, odlučili su obrtnici na izbornoj sjednici Ceha.  Uz njih u Upravnom odboru sjedit će i predstavljati probleme struke Ana Nikšić (frizer), Ivica Butković (vulkanizer) te Igor Matica (automehaničar). Predloženo je i 11 delegata za Skupštinu UO Gospić koja mora biti formirana da konca mjeseca rujna.