Nastavak sanacije zgrade sjedišta osječkog udruženja

petak, 22.02.2008. 14:51

OSIJEK - Radovi na sanaciji i obnovi zgrade Doma obrtnika u Osijeku, stradale u katastrofalnom požaru 10. kolovoza 2007. godine, teku prema planu.

Poslove izgradnje konstruktivne sanacije zgrade Doma obrtnika obavila je tvrtka Grupa „Urban“ d.o.o. za graditeljstvo Osijek u rekordnom roku angažiranjem velikog broja radnika i mehanizacije, čime je konstruktivna sanacija betoniranjem deka i serklaža, uključujući ojačavanje zidova i drugim sanacijskim zahvatima prema projektu Građevinskog fakulteta u Osijeku, završena prije nastupa vremenskih nepogoda u zadnjoj četvrtini 2007.godine. Brzom reakcijom svih sudionika koji sudjeluju i pomažu u obnovi Doma, spriječeno je propadanje zgrade od snijega i vremenskih nepogoda tijekom zime.
U uvjetima dovršenog krovišta i drugih sanacijskih radova obrtnici raznih struka preuzeli su radove na daljnjoj sanaciju zgrade. Elektroinstalaterske radove, prema izvedbenom projektu kojega je izradio „Eling“ d.o.o. za elektro projektiranje iz Osijeka, obavlja „ELEOS“ elektroinstalaterski obrt vl. Srećko Šakić. Radove na uređenju kanalizacije i vodovodnih instalacija prema troškovniku kojeg je izradio obrt „KALUĐER“ obrt za strojarske instalacije vl. Zlatko ing. Kaluđer iz Osijeka, obavlja „VODOPIJA“ - vodoinstalaterski obrt vl. Martin Vodopija iz Čepina.
Ponude za instalaciju centralnog grijanja su u fazi prikupljanja, a pri završetku je izrada troškovnika za stolarske radove, te žbukanje unutrašnjosti prostora i izrada podnih glazura.
Zacrtani rok završetka i svečanog povratka u obnovljeni prostor je 17. lipnja, na 101. godišnjicu osnivanja Udruženja obrtnika Osijek.