Najveći porast broja zaposlenih u cijeloj Republici Hrvatskoj

petak, 29.12.2017. 11:47

PLETERNICA - U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica održan je 3. tradicionalni Božićni domjenak za poduzetnike s područja Grada Pleternice. Svečanosti su prisustvovali brojni uglednici iz gospodarskog i javnog života Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije.

Tom je prigodom gradonačelnica Pleternice izjavila: "Čast i zadovoljstvo mi je pozdraviti vas sve danas na 3. domjenku poduzetnika s područja Grada Pleternice. Želim da se svi oni poslovi koje ste ostvarili u 2017. udvostruče u 2018. godini. Zadovoljna sam s 2017. godinom jer će biti zapamćena i zabilježena po dvije bitne činjenice, a to je da nam je u ovoj godini odobreno bespovratnih sredstava od Europske unije u iznosu 236 milijuna kuna i druga činjenica je ona koja se veže na vas. Državni zavod za statistiku zabilježio je da je za Grad Pleternicu zabilježen najveći porast broja zaposlenih u cijeloj Republici Hrvatskoj, a to je rezultat vašeg rada i truda. Nakon ovoga o Pleternici se priča kao o gospodarskom čudu, aj neću reći da je to čudo, to je rezultat vašeg rada. Trebamo se svi skupa prizemljiti, stajati čvrsto na zemlji i reći da je to jedan korak naprijed u odnosu na sve ove godine prije koje su nas pratile, a od 2013. godine bilježimo samo rast zaposlenih." - rekla je .

Jozić je sa zadovoljstvom dodala kako je u ovoj godini na području Grada Pleternice zabilježen porast i trgovačkih društava i obrtnika: trgovačkih društava je prošle godine bilo 84, dok ih je ove godine 95. Broj obrtnika porastao je sa 114 na 120.

Uz gradonačelnicu Jozić i brojne poduzetnike, domjenku su prisustvovali saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk i predsjednik Udruženja obrtnika Požege Mile Golić.

U prigodnom govoru, Anto Bilobrk predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, istaknuo je trend rasta broja obrtnika na području Županije, te uz naglasak da u obrtima radi 2433 osobe, obrazložio i niz statističkih podataka o obrtnicima.