Najavljen 27. Zagorski gospodarski zbor

petak, 31.05.2019. 11:48

KRAPINA - U srijedu, 29. svibnja, u Krapini je potpisan sporazum o suradnji u organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora.

Sporazum je potpisan između Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapine i Radio Kaj. Potpisana su dva sporazuma - jedan o suradnji u organizaciji 27. ZGZ-a, koji će biti održan od 12. do 14. rujna 2019. godine u sklopu Tjedna kajkavske kulture, a drugi sporazum o petogodišnjoj suradnji u organizaciji ZGZ-a za razdoblje od 2019. – 2023. godine. Sporazume su potpisali župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško,  HGK ŽK Krapina Josip Grilec i direktor Radija Kaj Drago Gradečak

Međunarodni sajam – Zagorski gospodarski zbor, jedno od najvećih okupljanja i mjesto promocije gospodarstvenika u Hrvatskoj, bit će održano u Krapini od 12. do 14. rujna 2019. godine. Zemlja partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Njemačka (savezna zemlja Bavarska), a županija partner Varaždinska županija. Prijave za besplatno izlaganje zainteresirani mogu organizatorima dostaviti do 27. srpnja ove godine. Izlagački prostor veličine pet tisuća četvornih metara, bit će u dvorani i na vanjskim prostorima OŠ Ljudevit Gaj Krapina, izložbenim kućicama i štandovima u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i na Trgu Ljudevita Gaja. Promovirat će usluge i izlagati proizvode gospodarstvenici iz Hrvatskog zagorja, ali i grada Zagreba, susjednih županija, Slovenije i Njemačke. Sudjelovat će nositelji obrta – od tradicijskih do suvremenih. Pokazat će se način proizvodnje dječjih drvenih igračaka, predstavit će se turistička ponuda, održati skupovi i promocije te prezentirati brojni dosezi suvremenog gospodarstva.

Sve informacije i obrasci za prijavu izlagača dostupni su na službenoj web stranici www.zgz.hr.