Na sjednici Skupštine utvrđeni izborni kriteriji za novi mandat

srijeda, 28.03.2018. 10:40

VIROVITICA - Redovna (8.) sjednica Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održana je u prostoru Komore 27. ožujka, na kojoj je donesena Odluka o kriterijima za provođenje izbora za tijela OK VPŽ za mandatno razdoblje 2018.-2022. 

Sukladno odluci, najkasnije do 3. listopada 2018. godine matična Udruženja obrtnika iz Virovitice, Slatine, Orahovice i Pitomače moraju u Komoru dostaviti podatke o izabranim predstavnicima u buduću Skupštinu Komore, koja će zatim 15. listopada 2018. održati svoju konstituirajuću sjednicu. Na istoj će se izabrati budući predsjednik Komore, kao i njezin predstavnik u Skupštini Hrvatske obrtničke komore te će se imenovati novi Upravni odbor, Nadzorni odbor i potpredsjednik Komore.

Članovi Skupštine odobrili su izvješće o radu i godišnji obračun Komore za 2017. godinu te su primili na znanje izvješće predsjednika Ivana Kostelca o provedenoj samoprocjeni na osnovi Pravilnika o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izrade i izvršavanja financijskih planova neprofitnih organizacija. U radu Skupštine sudjelovali su Josip Novogradec, član Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore i Ivan Šantić, član Skupštine i Ceha trgovine HOK-a, koji su se kratko referirali na aktivnosti obrtničkog komorskog sustava i svoj rad u tijelima HOK-a. Na završetku sjednice predsjednik Kostelac je informirao nazočne o pozivu Udruženja obrtnika Sisak na promociju monografije „180 godina organiziranog obrtništva u Sisku“ te je predložio da se u ime POK-a uputi izaslanstvo koje će prezentirati gastro ponudu Virovitičko-podravske županije. Također se zahvalio svima na pomoći u obavljanju dužnosti predsjednika POK-a te je najavio da se neće kandidirati za slijedeći mandat.