Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec proslavilo 35. rođendan

srijeda, 13.02.2008. 10:55

KLANJEC - Proslava 35. rođendana Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec održana je 9. veljače u restoranu «Zelenjak».

Svečanost je započela izvješćem predsjednika Udruženja Mladena Županića, koji se osvrnuo na 2007. godinu, gdje je težište rada Udruženja bilo na rješavanju pitanja od posebnog interesa za obrtnike i obrtništvo, kao što su: brzo i kvalitetno informiranje o novostima temeljem zakonskih akata, unapređenje kvalitete života i boljih uvjeta privređivanja, te uključivanje što većeg broja obrtnika u aktivnosti udruženja.
Županić je istaknuo aktivnosti vezane uz obnovu podruma ispod zgrade Udruženja – gdje bi bila kušaonica vina i meda, dvorana za prezentacije, poslovna i društvena događanja, galerijski prostor za prodajne izložbe i sl. Na dalje, naglasio je da su tijekom godine izdana 4 broja informativnog Biltena te da je u suradnji s Obrtničkom komorom KZŽ, Zavodom za zapošljavanje PS Krapina i Srednjim školama KZŽ organizirana prezentacija obrtničkih zanimanja (tesar, zidar, tokar, konobar) po osnovnim školama. Također je pokrenuta inicijativa za stipendiranje učenika za pojedina zanimanja i od strane obrtnika.
Druženju i zabavi obrtnika posvećena je posebna pozornost, te se u ovaj vid aktivnosti uključio značajan broj obrtnika. Organiziran je Dan obrtnika i Obrtničku noć, trodnevno putovanje u Austriju, jednodnevni izlet u Međimurje, posjet kazalištu, te su bili domaćini sportskih susreta dužnosnika OKKZŽ.
U nastavku svečanosti podijeljene su diplome za uspjehe u obrtništvu i promicanju obrtničke struke, rad u tijelima Udruženja, te sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima, a koje su dobili: Željko Kodrnja, Vlado Haramina, Ana Preglej i Vinko Iveković.
Priznanja za uspješan i dugogodišnji rad u obrtništvu dobili su:
- Damir Sporiš za 20 godina obrta,
- Dražen Antolić za 25 godina obrta,
- Željko Blažičko za 25 godina obrta,
- Antun Iveković za 25 godina obrta,
- Ivica Lunko za 25 godina obrta,
- Drago Preglej za 25 godina obrta i
- Vjekoslav i Darko Novosel za 45 godina obiteljskog obrta.
Nakon obaveznog dijela goste je zabavljala družina KUD «Đuro Orlić» iz Zagorskih Sela, za glazbeni dio bila je zadužena «Prva ljubav», a uz tombolu i ples gosti su se zabavljali do jutarnjih sati.