Medijska promocija obrtništva

četvrtak, 21.02.2008. 12:31

GRUBIŠNO POLJE - U jučerašnjoj kontakt emisiji „Gost u studiju“, koju redovito emitira Radio Grubišno Polje, sudjelovali su odgovorni predstavnici Obrtničke komore Bjelovar (predsjednik Josip Renić i tajnik Davorin Vezmarović) i Udruženja obrtnika Daruvar (predsjednica Dubravka Leš, tajnik Julius Kolaček i član Upravnog odbora i Skupštine Branimir Muškić, obrtnik – fotograf iz Grubišnog Polja).

Osim detaljnog upoznavanja slušateljstva s osnovnom temom: „Tradicijski obrt – položaj i perspektive“ ukazano je i na potrebu većeg angažiranja obrtnika s ovog područja (organizirani u sastavu Udruženja obrtnika Daruvar) u radu sekcija matičnog udruženja i cehova unutar Komore, te artikuliranja lokalne problematike s prijedlozima rješavanja.
Udruženje obrtnika i Područna obrtnička komora svjesni su operativne i funkcionalne dislociranosti obrtnika iz Grubišnog Polja, Velikog Grđevca i Velikih Zdenaca u odnosu na sjedište udruženja u Daruvaru, te će u suradnji s lokalnim obrtnicima uspostaviti bolji kontakt s lokalnim vlastima (što je uostalom gradonačelnik Grubišnog Polja već ranije i obećao).
Potpora medija neće izostati – za početak je dogovorena redovna kontakt emisija o obrtu i za obrtnike jednom mjesečno u kojoj se uz profesionalce i dužnosnike u Komori očekuje i odaziv obrtnika, prema afinitetima i potrebi. Predsjednik Josip Renić je u svom istupanju posebno pohvalio Srednju strukovnu školu „Bartol Kašić“ u Grubišnom Polju, čiji je ravnatelj u kontaktu s njim usuglasio aktualne i konkretne potrebe županijskog poduzetništva za obrtničkim zanimanjima, a u cilju izrade realnog plana upisa učenika u šk.god. 2008./2009. Komora očekuje da će ovaj primjer slijediti i ostale strukovne škole na području županije i šire.