Matea Mesić na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu

četvrtak, 19.09.2019. 13:41

VELIKA GORICA - Udruženje obrtnika Velika Gorica, Ceh frizera, kozmetičara i pedikera na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu (OMC) predstavila je mlada frizerka Matea Mesić, djelatnica FS HAIR DESIGN IMPULSE, vl. Zrinka Dobrinčić iz Velike Gorice. Matea se natjecala u dvije kategorije: prestige bridal style i prestige gala.

Matea Mesić prošle je godine na istom natjecanju osvojila 3. mjesto u kategoriji izrade vjenčane frizure - prestige bridal style. Za uspjeh na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, u zahtjevnoj kategoriji u kojoj se natjecalo više od 40 natjecatelja i natjecateljica, Matei je prošle godine  uručena  Nagrada grada Velike Gorice „KRČKA VRATA“ u znak zahvalnosti za svekoliki doprinos i iznimna dostignuća u profesionalnoj uslužnoj gospodarskoj djelatnosti, kao i promicanju Velike Gorice na međunarodnim natjecanjima.

Osim iznimnog rezultata na svjetskom prvenstvu, Matea se svojim trudom, znanjem i umijećem dokazala na mnogim natjecanjima na kojima sudjeluje od školskih dana: 2015. godine kao učenica se natjecala se na Županijskom natjecanju iz frizerstva i osvojila 1. mjesto, a iste godine na Državnom natjecanju učenika frizera osvojila je 4. mjesto, a na natjecanju „Mlada frizerska nada“  1. mjesto. 2017. godine natjecala se na Otvorenom prvenstvu frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, a 2018. na natjecanju u MAKE-UP-u u kategoriji kozmetičarke vizažistice osvojila je 2. mjesto, dok je na regionalnom natjecanju frizera u Novom Sadu zauzela 5. mjesto. Uz natjecanja i rad u salonu, Matea se nakon školovanja nastavila usavršavati u struci te je uz završene brojne seminare i edukacije prošle godine položila Majstorski ispit i postala Majstor frizer.