Maškarana jota Udruženja obrtnika Rijeka

četvrtak, 31.01.2008. 8:05

RIJEKA - Drugu godinu za redom Sekcija ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Rijeka organizirat će Karnevalsku gastronomsko-humanitarnu manifestaciju "Maškarana jota",

koja će se održati u Rijeci na Trgu Republike Hrvatske u subotu, 2. veljače od 12 do 15 sati. Renomirani ugostitelji iz Rijeke i okolice, uz potporu obrtnika drugih profila, pripremit će 700 porcija jote. Obilatu porciju "Maškarane jote" građani će moći kupiti za simboličnih 10 kuna, a čašu vina za 5 kuna. Kako su kazali predstavnici Udruženja obrtnika Rijeka, uz cijenu ića i pića obavezan je "daj ča daš" humanitarni prilog, jer je sav prihod od prodaje namijenjen Domu za djecu i mladež – Kraljevica -Oštro.
Udruženje obrtnika Rijeka, inicijator i organizator ove manifestacije, okuplja preko 4000 obrtnika gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice, te općina Čavle i Kostrena, od kojih je 500 u Sekciji ugostitelja i turističkih djelatnika. "Mašakranom jotom", gatronomsko-humanitarnim događajem uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke, riječki obrtnici žele dati svoj doprinos afirmaciji i razvitku urbanog turizma u gradu Rijeci.