Maškarana jota riječkih obrtnika prikupila preko 15.000 kn u humanitarne svrhe

srijeda, 06.03.2019. 14:29

RIJEKA - Udruženje obrtnika Rijeka je u subotu, 02. ožujka,  na Korzu na Trgu Republike Hrvatske, u sklopu 36. izdanja Riječkog karnevala, po 13. put zaredom organizirala humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota.

Od ukupne prodaje i dobrovoljnih priloga tijekom Maškarane jote prikupljeno je rekordnih 15.850,00 kn, a humanitarnoj akciji svojom donacijom su se pridružili i Hrvatska obrtnička komora (HOK) te Obrtnička komora Primorsko-goranske županije (OK PGŽ), Udruženje obrtnika Karlovac te svi zajedno omogućili Mauru Baraku lakši korak.  

600 porcija jote, ili kako je popularno nazivaju zimskom kraljicom stola u Primoraca, Istrana i Bodula, kuhali su riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija. Kao i svake godine, manifestaciju su posjetili primatelji donacije obitelj Barak, gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak te mnogi drugi uvaženi gosti.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, posebno je ponosan što se radi o humanitarnoj, tradicionalnoj i hvalevrijednoj manifestaciji te nadodao:„Prva Maškarana jota održala se 2007. godine, a odlična posjećenost i prihvaćenost iste od strane posjetioca, potpore Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, te ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinjela je održavanju 13. po redu jote. Putem Maškarane joteprikupljeno je preko 114.850,00 kn, a sredstva su svake godine donirana nekim drugim potrebitim udrugama i ustanovama u Rijeci i okolici s ciljem pomoći pri njihovom radu i realizaciji aktivnosti.“

Organizatori se zahvaljuju svim pokroviteljima, Odjelu gradske uprave za poduzetništvo grada Rijeke, Hrvatskoj obrtničkoj komori i Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije te svima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju ovog humanitarnog događanja.