Križevačkim obrtnicima vraćen prostor

srijeda, 06.02.2008. 10:39

KRIŽEVCI - Nakon dugo godina križevačkom Udruženju obrtnika vraćen je prostor na prvom katu zgrade na Trgu Ivana Zakmardija Dijankovečkog.

UO Križevci smješteno je u prizemlju zgrade u vrlo maloj prostoriji, a prostor na katu donedavno je bio u vlasništvu Zanatske zadruge Stil, koju su također nekad osnovali obrtnici. Skupština Zanatske zadruge Stil donijela je odluku o vraćanju prostora Udruženju obrtnika Križevci bez naknade.

"Kada prenesemo prostor u naše vlasništvo, odnosno kada riješimo potrebnu dokumentaciju, krenut ćemo s uređenjem prostora na prvom katu, a tada će prostor biti na raspolaganju obrtnicima križevačkog Udruženja", rekla je Marija Škrlec, tajnica Udruženja obrtnika Križevci.

Osim od Hrvatske obrtničke komore, križevački obrtnici pomoć pri uređenju prostora očekuju i od Grada Križevaca i sponzora, a tada bi se, najavila je Marija Škrlec, mogao i ured Udruženja preseliti na prvi kat s obzirom da sada radi u neprimjerenom prostoru. No, osim uređenja prvog kata, zgrada Udruženja obrtnika je u prilično lošem stanju pa je potrebna što skorija sanacija iz vana, a ponajprije krovišta koje je staro i dotrajalo.

Prostorija za sastanke uređena je zahvaljujući donacijama križevačkih obrtnika koji su se rado odazvali pozivu svoje organizacije. "Željka Konjačić pobrinula se za postavljanje vodovodnih instalacija, Ivan Mrazović iz Guščerovca donirao je pijesak, križevačka tvrtka S.K.I.M.T. dala nam je cement, vapno su donirali Đuro Vuković i Poljocentar, za elektroinstalacije pobrinula se tvrtka Krom, Bernardica Petrić je osigurala utovar materijala, a Miroslav Škrlec čišćenje i odvoz krupnog otpada. Marija Bencek iz Svetog Ivana Žabnog, Dragutin Anjoš iz Novog Gloga i tvrtka Novosel d.o.o. uplatili su novčane priloge, Stanko Švagelj izradio je vrata i štokove za sanitarni čvor, Mato Lončar je izradio i postavio lamperiju, a Stjepan Švagelj je izradio granitne klupčice za prozore. Koristim ovu priliku kako bih uime Udruženja obrtnika Križevci zahvalila svima koji su pomogli u uređenju prostora", rekla je Marija Škrlec, tajnica Udruženja obrtnika Križevci.