„Korak bliže zaposlenju“

srijeda, 04.07.2018. 12:18

BJELOVAR - Početna konferencija Projekta “Korak bliže zaposlenju” održana je 3. srpnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori - ŽK Bjelovar.

Projekt je odobren u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanje–faza III. Projekt će provesti korisnik-Regionalna razvojna agencije Bjelovarsko-bilogorske županije d.o.o., a partneri su Hrvatska gospodarska komora-ŽK Bjelovar i Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 2.029.826,95 kuna, od čega je 1.981.239,17 kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Preostali iznos će sufinancirati Regionalna razvojna agencija. Razdoblje provedbe Projekta traje 30 mjeseci.

Direktor RRA BBŽ d.o.o. Mario Ferić pozdravio je članove LPZ-a i ostale nazočne te je predstavio Projekt i njegovu važnost i izrazio nadu da će se svi članovi ponovno naći u studenom 2020. godine na završnoj konferenciji, kada će biti nazočne i nezaposlene osobe koje će sudjelovati u Projektu.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs pozdravio je nazočne te  zaželio korisniku, partnerima i svim sudionicima uspjeh pri provedbi projekta koji je od važnosti za gospodarstvo naše županije.

Svrha Projekta je pružiti potporu nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina kroz dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje i poticanje obrtništva i poduzetništva. U sklopu Projekta održat će se edukacije kojima je cilj jačanje svijesti o poduzetništvu i obrtništvu za nezaposlene osobe i bit će pružena potpora samozapošljavanju dodjelom potpore male vrijednosti. Nezaposlenim osobama će biti pružena poslovna podrška nakon otvaranja obrta ili poduzeća.