Kooperacijski sastanak slovenskih i hrvatskih obrtnika u Mariboru

petak, 30.11.2007. 12:20

MARIBOR/ČAKOVEC - U sklopu projekta „Internacionalizacija prekograničnog poduzetništva - ICE“, 30. studenoga 2007. godine je u hotelu Arena u Mariboru održan kooperacijski sastanak poduzetnika i obrtnika iz Hrvatske i Slovenije.

Kooperacijski sastanak za koji je bilo zainteresirano stotinjak poduzetnika i obrtnika iz dviju susjednih država realiziran je nakon šest sektorskih sastanaka namijenjenih konkretizaciji poslovne suradnje. Na sektorskim sastancima su sudjelovali predstavnici projektnih partnera, obrtničkih komora i referentnih poduzeća, odnosno obrtnici koji su pokazali interes za prekograničnom suradnjom i daljnjim širenjem poslovanja. Slovenski i hrvatski drvoprerađivači, metaloprerađivači i prerađivači plastike te obrtnici i poduzetnici koji se bave prehrambenom industrijom, turizmom i ugostiteljstvom, energijom i gradnjom, zajednički su oblikovali prijedloge za poboljšanje suradnje, razmjenjivali su informacije i iskustva o uvjetima poslovanja, nakon čega su uslijedili i razgovori o konkretnim poslovima i mogućnostima suradnje.

Za poslovnu suradnju s kolegama iz Slovenije, veliki su interes pokazali i međimurski obrtnici različitih djelatnosti. Osim što su sudjelovali na sektorskim sastancima i kooperativnom sastanku u Mariboru, međimurski obrtnici se od samog početka aktivno uključuju u sve aktivnosti koje provodi AZRA. Posebno su bili aktivni obrtnici i poduzetnici iz metaloprerađivačkog i drvoprerađivačkog sektora, što je bilo vidljivo i u Mariboru.

Već početkom iduće godine na redu je slijedeći kooperacijski sastanak kojim se želi postići da se kroz individualne razgovore slovenskih i hrvatskih poduzetnika sklope konkretni poslovi bit će održan 25. siječnja 2007. u Varaždinu.