Jubilarna „10. Obrtnička noć“

srijeda, 27.02.2019. 11:04

HUM NA SUTLI - U Humu na Sutli, općini koja teritorijalno pripada Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u kojoj živi i radi 90-tak obrtnika, 23. veljače održana je „10. Obrtnička noć“.

Svečanosti „10. Obrtničke noći“ nazočilo je više od 100 ljudi, a između ostalih bili su prisutni mnogi predstavnici institucija i vlasti: državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore  Dragutin Ranogajec, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,   saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Hum na Sutli, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško,   načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin    te predstavnici komorskog sustava. 

 „Obrtnička noć“ prigoda je da se svečano uruče priznanja OKKZŽ-a obrtnicima koji obilježavaju  20, 25, 30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu.

PRIZNANJE ZA 20 GODINA: Nenad Gretić, Ljiljana  Hajdinjak, Milica Kunštek, Stjepana Košanski i Marijan Šurbek.

PRIZNANJE ZA 25 GODINA: Branka Gretić, Mirko Bukovšak, Darko Halužan, Zlatko Golubić, Janko Briševac, Mladen Cerovski, Mario Ivanjko,  Cvetka Šolman, Ivan Posavec, Igor Kurko, Dubravko Domjanić, Robert Javorić, Josip Cerovski i Zdravko Smrkulj.

PRIZNANJE ZA 30 GODINA: Darko Špoljar.

PRIZNANJE ZA 35 GODINA: Ankica Javorić, Mario Bele, Franc Gangl.

PRIZNANJE ZA 40 GODINA: Ivan i Tomislav Pildek, Anđelko Štruklec.

Za 60 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu „KRAČUN“, vl. Ivan Kračun, a za 65 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu Mesnica „KANTOCI“, vl. Marko Kantoci.

I ove godine na „Obrtničkoj noći“ bili su prisutni brojni umirovljeni obrtnici.